Bahan-Bahan: | |
Satu buku roti (11 keping) Sebiji telur Gula (mengikut citarasa) Air | 2 cawan santan 2 cawan susu cair 1 cam. besar mentega i/2 kotak kecil kismis |
Cara: | |
Masukkan susu cair, santan, telur, mentega dan gula ke dalam mangkuk. Larutkan gula. Potong roti kecil2 danmasukkan ke dalam magkuk yang mengandungi adunan susu. Biarkan roti roti terendam seketika dalam susu. Masukkan ke dalam acuan, diselang seli dengan taburan kismis. Kukus hingga masak. | |
Cadangan Hidangan: | |
- | |
Tambahan: | |
Jika ingin puding yang seimbang (tidak terlalu keras atau lembik), pastikan sukatan santan, susu cair dan air hanya sekadar menutupi permukaan roti di dalam bekas adunan. |
PABILA SUDIP BERBICARA
Thursday 9 December 2010
PUDING ROTI
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment